Υπηρεσίες για την μηχανή θαλάσσης σας - έσω κινητήρα , έσω-έξω κινητήρα

Αλλαγή λαδιών και βαλβολίνης

Κυρίαρχη προτεραιότητα στην επισκευή του σκάφους δίνουμε στην αλλαγή λαδιών. Πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο ή κάθε 100 ώρες εφαρμογής των μηχανών. Εντούτοις με την αλλαγή στις βαλβολίνες πετυχαίνουμε το σασμάν της μηχανής να λειτουργεί δίχως προβλήματα.

Η συντήρηση της μηχανής είναι ένα θέμα όπου καλό είναι να απασχολεί κάθε ιδιοκτήτη σκάφους. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τυχόν προβλήματα στον κινητήρα ή σε κάθε είδους εξάρτημα. Έτσι, κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού είμαστε σίγουροι πως θα είμαστε ασφαλείς και δεν θα εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα. Ιδιαίτερο ρόλο παίζουν και τα λιπαντικά ή άλλα πρόσθετα είδη για την μακροζωία της μηχανής καθώς και της σωστής λειτουργίας αυτού.

allagh-ladiwn-kai-valvolinis-kentro-thalassis

Συντήρηση και επισκευή ποδιού, IPS, συστημάτων πρόωσης (jet)

Το Κέντρο Θαλάσσης, Marine Service Team παρέχει πολλές υπηρεσίες για την επισκευή του σκάφους σας. Μία από αυτές είναι η συντήρηση και επισκευή ποδιού, IPS καθώς και τα συστήματα πρόωσης (jet). 

Εάν έχετε  στην κατοχή σας κινητήρα με πόδι χρειάζεται να γνωρίζετε πως δέχεται τεράστιες  καταπονήσεις και δυνάμεις από την χρήση. Η πολύωρη λειτουργία και η καταπόνηση αυτών των κινητήρων δημιουργούν υπερθερμάνσεις έχοντας ως επακόλουθο αρκετές φορές να αναπτύσσονται ζημιές στα πόδια. Οι κινητήρες που έχουν πόδια αποζητούν συχνή συντήρηση ώστε να λειτουργούν εύρυθμα και σωστά τόσο οι κινητήρες όσο και τα πόδια.

synthrhsh-episkeyh-podioy-kentro-thalassis

Συντήρηση, επισκευή, ξεχειμώνιασμα κινητήρα

Βασικές διαδικασίες για τον έλεγχο συντήρησης εσωλέμβιων κινητήρων είναι το πλύσιµο του κινητήρα, το βάψιµο γρατζουνιών, ο έλεγχος ανοδίων, το γρασάρισµα, το ξέπλυµα,  ο ψεκασµός µε αντιδιαβρωτικό σπρέι,  ο έλεγχος στην τροφοδοσία καυσίµου, ποδιού, αντλίας νερού και προπέλας, ηλεκτρολογικών, µπαταρίας καθώς και διαδικασίες µακράς αποθήκευσης.

synthrhsh-episkeyh-jexeimwniasma

Συντήρηση και επισκευή transom

Η  επισκευή καθώς και η συντήρηση και  αυτού του σημείου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το σημείο αυτό είναι η διασύνδεση της πρύμνης με έναν εσωλέμβιο κινητήρα. Οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς για την παροχή βοήθειας.

synthrhsh-kai-episkeyh-transom

Καθαρισμός ultrasonic και επισκευή ψεκαστήρων καυσίμου (μπεκ)

Αφαίρεση των μπεκ, έλεγχος ψεκασμού και ογκομέτρηση. Όταν τα αποτελέσματα του ελέγχου υπερβαίνουν τα  όρια,  τοποθετούμε τα μπεκ συνδεδεμένα στο μηχάνημα μέσα στα κατάλληλα χημικά ενώ ύστερα καθαρίζονται με υπέρηχο.
Μπεκ ή αλλιώς ψεκαστήρας.Τα μπεκ ψεκάζουν άμεσα το καύσιμο στον κινητήρα. Κατα την διάρκεια  πολύωρης εφαρμογής και χιλιομέτρων τα μπεκ φθείρονται. Πέραν του ότι ότι παρουσιάζονται προβλήματα το σκάφος αρχίζει να καίει παραπάνω καύσιμο. Με τον καθαρισμό των μπεκ με υπερήχους καταφέρνουμε να κατανένουμε σωστά  ποσοτικά το καυσίμο καθώς  και τον σωστό τρόπο ψεκασμού στο χώρο καύσης έχοντας ως άμεσο αποτέλεσμα την χαμηλότερη κατανάλωση.

katharismos-ultrasonic-kentro-thalassis

Συντήρηση και επισκευή τούρμπο

Η λειτουργία του όπως επίσης και η κακή συντήρηση της μηχανής του σκάφους σας μπορεί εύκολα να επιφέρει βλάβες και δυσλειτουργίες στο τούρμπο.Έτσι, ο  έλεγχος για φραγμένα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Γίνεται έλεγχος σε ολόκληρο το σύστημα και καθαρίζεται η εξάτμιση.Όπως επίσης κατά την διάρκεια συντήρησης και επισκευής του τούρμπο γίνεται έλεγχος για φθορά των κουζινέτων. Το turbo, είναι ευρέως γνωστό πως θεωρείται ένα μηχανικό σύστημα, που  σαυξάνει την αρχική ισχύ της μηχανής, με  μεγάλη οικονομία στα καύσιμα.  Αξίζει να τονιστεί πως η συντήρηση του turbo μπορεί να γίνει μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό.

synthrhsh-kai-episkeyh-turbo-kentro-thalassis

Καθαρισμός ultrasonic ψυγείων

Έχετε παρατηρήσει πως το ψυγείο του νερού δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε και ανεβάζει  θερμοκρασία ή είναι φραγμένο και έχει μαζέψει άλατα από τη θάλασσα; Τότε  επιβάλλεται το σωστό  καθάρισμα με γλυκό νερό. Το Κέντρο Θαλάσσης με το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό σας παρέχει άμεσα  λύσεις τεχνικών προβλημάτων.

katharismos-ultrasonic-psigeiwn-kentro-thalassis

Συντήρηση και επισκευή αντλίας καυσίμου

Με την συντήρηση ή  και την επισκευή αντλίας καυσίμου καταφέρνουμε την βέλτιστη απόδοση μέσω της διαρκούς παροχής καυσίμου σε κάθε κύλινδρο, καλύτερη εκκίνηση, βελτιωμένη οικονομία καυσίμου καθώς επίσης με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χρήματα από την αγορά νέου ανταλλακτικού.

synthrhsh-kai-episkeyh-antlias-kaysimoy

Επισκευή και γυάλισμα προπέλας

Η προπέλα είναι ίσως το πιο "παράξενο" μέρος ενός σκάφους και είναι αυτό που προσδιορίζει την ταχύτητά του. Είναι κρίσιμο καθώς και ιδιαίτερα σημαντικό να μπορεί κάποιος  να υπολογίσει  τους παραμέτρους της για  να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις δυνατότητες της μηχανής. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά κατασκευής είναι η ίση απόσταση των φτερών, η ζυγοστάθμιση, το υλικό  και το βήμα .

episkeyh-kai-gyalisma-propelas-kentro-thalassis

Διαγνωστικός έλεγχος και τεχνική αναφορά

Είτε έχετε παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα στο σκάφος σας είτε όχι,το Κέντρο Θαλάσσης είναι δίπλα σας,  για να σας παρέχει έναν σίγουρο διαγνωστικό έλεγχο καθώς και για οποιαδήποτε τεχνικό πρόβλημα αντιμετωπίσουμε μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στην αντιμετώπιση αυτού.


diagnwstikos-elegxos-kentro-thalassis

Εξουσιοδοτημένο συνεργείο