Υπηρεσίες για την εξωλέμβια μηχανή σας

Αλλαγή λαδιών και βαλβολίνης

Αρχικά γίνεται αφαίρεση των λαδιών και έπειτα γίνεται οπτικός έλεγχος στο χρώμα τους καθώς επίσης γίνεται και έλεγχος στεγανότητας με εξιδεικευμένα εργαλεία. Αν το χρώμα  ασπρίζει, τότε έχει εισχωρήσει θαλασσινό νερό και χρειάζεται περαιτέρω εξέταση. Καινούργιο λάδι τοποθετούμε στο τέλος του service, αφού προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει το πόδι. Έτσι γίνεται αλλαγή στα φίλτρα λαδιού σε κάθε ετήσιο service.allagh-ladiwn-kai-valvolinis-kentro-thalassis

Συντήρηση και επισκευή κινητήρα

Ο έλεγχος στους θερμοστάτες είναι βασική διαδικασία  σε κάθε ετήσιο service. Μέσα στο θερμοστάτη έχουν συσσωρευτεί άλατα και αυτό διακόπτει τη λειτουργία του με αποτέλεσμα  η μηχανή να λειτουργεί  είτε σε ψηλότερους είτε σε χαμηλότερους βαθμούς . Επομένως, με αυτό τον τρόπο  μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημιά στους κινητήρες.  Τα έμβολα τίθενται σε εφαρμογή με κάποια όρια. Όταν ο κύλινδρος δεν θερμανθεί στην θερμοκρασία που πρέπει, δεν διαστέλλεται όσο θα έπρεπε και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να σπάσει. Εν προκειμένω, οι θερμοστάτες βρίσκονται  σε κακή κατάσταση και χρειάζονται αντικατάσταση αφού γίνει πρώτα το απαραίτητο καθάρισμα του σημείου.

synthrhsh-kai-episkeyh-kinhthra-kentro-thalassis

Συντήρηση και επισκευή ποδιού

Στο πόδι της μηχανής υπάρχει μια τρύπα  απ’ όπου εύκολα μπορεί να  περάσει νερό και αναλόγως με  την ταχύτητα, ένας αισθητήρας μας φανερώνει  την ταχύτητα του σκάφους σε κόμβους ή μίλια. Η τρύπα κάποιες φορές βουλώνει και χρειάζεται ξεβούλωμα. Εμπιστευτείτε το Κέντρο Θαλάσσης για να αντιμετωπίσει άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα του σκάφους σας.


synthrhsh-kai-episkeyh-podioy

Καθαρισμός ultrasonic και επισκευή καρμπιρατέρ

Το καρμπυρατέρ αλλάζει  τη βενζίνη από υγρή μορφή σε νέφος.Είναι αυτή η συσκευή όπου έχει ως στόχο την ανάμιξη του αέρα και τους ατμούς υδρογονανθράκων. Ύστερα η μίξη αυτή εισχωρεί στην μηχανή έχοντας ως  άμεσο σκοπό να καεί και να παραχθεί ισχύς, όπου έτσι γίνεται αρωγός στην μηχανή  για να εκτελεί διάφορες λειτουργίες όπως το ψυχρό ξεκίνημα το χειμώνα.Ο καθαρισμός ultrasonic είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί υπερήχους (συνήθως από 20-40 kHz) για την ανακίνηση ενός υγρού.

katharismos-ultrasonic-kentro-thalassis

Καθαρισμός ultrasonic και επισκευή ψεκαστήρων καυσίμου (μπεκ)

Δεν είναι πολλά τα συνεργεία στην Αττική  που έχουν  στην κατοχή τους μηχάνημα ελέγχου των μπεκ. Τα μπεκ αφαιρούνται και τοποθετούνται στο μηχάνημα για ογκομέτρηση και έλεγχο ψεκασμού (βεντάλια). Εάν παρατηρήσουμε κάποια αλλαγή ή κάποιο τυχόν πρόβλημα, τα μπεκ τοποθετούνται συνδεδεμένα στο μηχάνημα, τοποθετούμενα στα κατάλληλα χημικά και έπειτα καθαρίζονται με υπέρηχο. 

ultrasonic-kentro-thalassis

Συντήρηση και επισκευή αντλίας καυσίμου

Η βενζίνη περνάει πρώτα από την υδατοπαγίδα, ύστερα από το φίλτρο χαμηλής πίεσης και μετά από το φίλτρο υψηλής. Η  αλλαγή και των δύο φίλτρων λόγω της κακής ποιότητας βενζίνης που παίρνουμε πολλές φορές σε νησιά ή ακόμα και στην Αττική είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα.

synthrhsh-kai-episkeyh-antlias-kaysimoy

Επισκευή και γυάλισμα προπέλας

Αρκετές μηχανές, παρεμβάλουν έναν πλαστικό αφαλό ο οποίος προστατεύει τον άξονα και τα γρανάζια από τυχών μικροχτυπήματα της προπέλας σε άμμο ή άλλα αντικείμενα. Ο πλαστικός αφαλός απορροφά  την  ζημιά ο οποίος μπορεί  εύκολα να αλλαχθεί. 

episkeyh-gyalisma-propelas-kentro-thalassis

Διαγνωστικός έλεγχος και τεχνική αναφορά

Είτε έχετε παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα στο σκάφος σας είτε όχι,το Κέντρο Θαλάσσης είναι δίπλα σας, για να σας παρέχει έναν σίγουρο διαγνωστικό έλεγχο καθώς και για οποιαδήποτε τεχνικό πρόβλημα αντιμετωπίσουμε μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

diagnwstikos-elegxos-kentro-thalassis

Εξουσιοδοτημένο συνεργείο